Advocaat

 advocaatfoto

Agnes Bakker heeft, na een aantal jaren in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, rechten gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Zij heeft veel vakken gevolgd op het gebied van personen & familierecht, arbeidsrecht, en sociaal zekerheidsrecht. haar afstudeerscriptie schreef zij over de Wet Aanpassing Arbeidsduur en de rechten en plichten die hier aan verbonden zijn. Tijdens haar studie was Agnes werkzaam op een advocatenkantoor in Utrecht.

Nadat zij is afgestudeerd heeft Agnes zich gespecialiseerd tot advocaat, onder andere op het gebied van het personen & familierecht. 

Advocate Agnes Bakker helpt mensen met hun scheiding, omgangsregelingen en alimentatie verplichtingen. 

Bakker: ‘Ik win graag’

DOOR MARCEL BOS

DRIEBERGEN/RIJSENBURG

– Met Agnes Bakker heeft Driebergen er een advocaat bij die strijdt voor ‘de

goede zaak’ en voor en naast haar cliënt staat.

 

“Ik werk veel voor particulieren en ik ben gespecialiseerd in personen en familierecht,” vertelt Bakker. “Mensen die in de problemen komen door bijvoorbeeld echtscheiding waarbij alimentatie en kinderen een rol spelen, kan ik helpen. Mijn werk is er voor te zorgen dat er een convenant komt waarin de alimentatie, inboedelverdelingen, spaargeld en dergelijke goed geregeld zijn.” De juriste die vroeger geneeskunde studeerde kwam er gaandeweg achter dat de medische kant haar niet gaf wat ze zocht en alsof het haar carma was, werd zij net als haar vader en haar oudste zus, advocaat. “Ik wilde vroeger graag mensen helpen als medicus, maar ik kan dat beter als advocaat.”

De advocaat heeft 18 jaar ervaring in de advocatuur en is ook gespecialiseerd in arbeidsrecht. “Wie in de problemen terechtkomt door bijvoorbeeld scheiding of ontslag mag weten dat ik voor mijn cliënt door het vuur ga, want er is één ding dat ik graag doe: winnen!”

Volgens de strijdbare advocate mag iedereen die een juridisch probleem heeft of verwacht voor advies langskomen. “Als je ineens in een scheiding terechtkomt, dan weet je soms niet bij wie je als eerste aan moet kloppen. Kom dan eerst maar eens bij mij en dan help ik u op weg.”

 

 

 

Mr. A.T. Bakker staat ingeschreven als advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten ( Postbus 30851, 2500 GW Den Haag, tel. 070 – 335 35 35, info@advocatenorde.nl)